Innogreen meststoffen


Of lees verder over Innogreen meststoffen

Innogreen meststoffen

De naam Innogreen staat voor innovatie in de groene sector. Het betreft organische meststoffen van een hoge kwaliteit. Er bestaat namelijk een groot verschil in kwaliteit tussen verschillende grondstoffen. Innogreen is een mengsel van stoffen die specifiek aansluit bij de toepassing waar ze voor gebruikt dienen te worden. Het legt de nadruk op volstrekt milieuvriendelijke en veilige grondstoffen. Specifiek voor biologische land- en tuinbouw.

professionele-meststoffen

Organische meststoffen

organische meststoffen

Bodemecosytseem

In de volle grond vormen het bodemleven, de minerale delen en de betreffende plant een organische kringloop. Ook wel bekend als een bodemecosysteem. De wortels van een plant vormen voor veel micro-organismen een belangrijke weg naar de energie van zonlicht. De plant is erg belangrijk bij het vrijmaken van verschillende voedingselementen voor zichzelf, maar ook voor het aanwezige bodemleven. De plant doet dit door het afscheiden van verschillende stoffen. Micro-organismen in de bodem zorgen er op hun beurt voor dat ze de plant beschermen tegen schadelijke stoffen en bodempathogeen, door opbouw- en afbraak van organisch materiaal.

Gevaar directe bemesting

Het bodemleven kan uitgeschakeld worden door een directe bemesting middels kunstmest in een steriel substraatsysteem. Voor een plant wordt het zo namelijk moeilijk om op gezonde wijze te produceren. Dit komt, doordat tekort en overmaat aan voeding elkaar afwisselen. Dit kan uiteindelijk grote gevolgen hebben. Planten zijn namelijk erg vatbaar voor allerlei ziekten, wanneer op deze manier gekweekt wordt. Planten leven samen met micro-organismen, zoals bacteriƫn en schimmels. Deze levensvormen zijn op en in wortelpunten actief en geven de plant een aantal voordelen.

Voordelen Innogreen meststoffen

Er zijn vier voordelen voor Innogreen meststoffen te noemen.

  1. Een opbouw van een beschermde laag rondom de wortelpunt.
  2. Een binding van de stikstof uit de lucht in NO3 vorm.
  3. De afbraak van organisch materiaal.
  4. De vorming van antibiotica die planten beschermen tegen schadelijke bodempathogenen.

Meststoffen van Innogreen zijn verrijkt met wieren en algen voor een stimulans aan het bodemecosysteem. Sporenelementen, planteigen hormonen en aminozuren in deze algen zorgen voor een goede ontwikkeling van de plant en het bodemleven. De beschikbare voedingsstoffen worden optimaal gebruikt door de plant, waardoor deze vitaler en gezonder zullen uitgroeien.