Kunstmest strooien


Of lees verder over Kunstmest strooien

Kunstmest bestaat in verschillende vormen, waaronder in korrels. De toepassing is heel gemakkelijk, deze kunstmestkorrels kan je eenvoudig in de tuin strooien. Het grootste voordeel van de kunstmestkorrels is dat er weinig geur aan de korrels zit. De tuin ruikt dus niet naar mest als er kunstmest is gestrooid. Bovendien zijn de korrels ook overal verkrijgbaar, in kleine en grotere verpakkingen. Zo kan je ervoor zorgen dat je tuin de extra voeding krijgt die het nodig heeft om de bloemen en planten goed te laten groeien en bloeien.

Wil je op een milieuvriendelijkere en veiliger manier bemesten? Verdiep je dan in de mogelijkheden van organische mest.

Doseren van kunstmest

MeststoffenKunstmest kan heel gemakkelijk worden gedoseerd als het gestrooid wordt. Zeker als dit met de hand wordt gedaan. Er kan zo gemakkelijk worden gekozen om de kunstmest overal gelijk te verspreiden. Natuurlijk kan het ook aangepast worden aan de grond. Heeft de grond meer kunstmest nodig? Dan pak je gewoon een extra handje korrels en strooit die op de plek die extra meststoffen nodig hebben. Het is daarmee een hele makkelijke manier om de tuin te voorzien van extra meststoffen. Ook de onervaren tuinier of de tuinier die niet veel tijd kwijt wil zijn in zijn tuin kunnen kunstmest strooien, Een klein extra voordeeltje is dat kunstmest strooien een ontspannende bezigheid is. U zorgt niet alleen voor extra voeding voor uw planten in de (moes-)tuin maar ook voor uw eigen rust!

Opname in de grond

Een groot voordeel van het strooien van kunstmest is dat de korrels langzaam opgenomen wordt in de grond. Als het regent vallen de korrels uit elkaar en geven hun waardevolle stoffen af. Hierdoor krijgt de grond geleidelijk en over een langere periode de extra voedingsstoffen die kunnen worden opgenomen door de planten. Ook hoeven de korrels niet te worden ondergewerkt. Er komt dus geen schep of ander tuingereedschap bij kijken. Kunstmest strooien is daarmee een gemakkelijke manier om een tuin of stuk grond een extra boost te geven voor bijvoorbeeld mooie planten, bloemen of je moestuin.