Korrelkalk


Of lees verder over Korrelkalk

korrelkalkMensen die een gazon, groentetuin of een tuin met planten en allerlei bloemen hebben, vinden het fijn om hun tuin zo mooi mogelijk te houden. Voor deze mensen word het aangeraden om eens in de zoveel tijd korrelkalk te strooien in hun tuin.

Verzuring van de tuin

De grond in de tuin verzuurt meestal snel en dat zorgt er dan voor dat planten en bloemen sneller verzuren en daardoor sneller sterven. Vooral als de grond uit zandgrond bestaat gaat dit proces wat sneller. Korrelkalk zorgt ervoor dat de zuurgraad van de grond neutraal blijft. Een zuurgraad van de grond tussen de 6 en 7 is een goed waarde. Ook zorgt het ervoor dat bodemstructuur goed blijft en de kleur goed behouden word. Er zijn materialen verkrijgbaar waarmee je kunt meten wat de zuurgraad van de grond is.

Waaruit bestaat korrelkalk?

Korrelkalk is verkrijgbaar in kleine ronde korreltje of in poedervorm. Het is aan te raden om korreltjes te nemen, omdat poeder snel wegwaait. De samenstelling is meestal Magnesiumcarbonaat en Calcium. Samen zorgen Magnesiumcarbonaat en Calcium ervoor dat de kleur van planten mooi blijft, een goede zuurgraad behouden word en een ideale bodemstructuur heeft.

Wanneer strooien?

Het word aangeraden om in het vroege voorjaar en najaar te strooien.