Moestuinmest


Of lees verder over Moestuinmest

Groenten en fruit uit eigen tuin smaken zoveel beter en verser dan de groenten en fruit die je in de supermarkt kan kopen. Logisch dus dat er steeds meer mensen een klein moestuintje aanleggen om zelf vlakbij hun eigen keuken enkele soorten groenten en fruit te telen.

Samenstelling moestuinmest

Of het nu de eerste keer is dat je aan de slag gaat in een moestuin op enkele vierkante meters, of je bent al jaren bezig met het telen van je eigen groenten en fruit: de bemesting van de grond is essentieel om een goede en gezonde opbrengst uit je moestuin te halen. Moestuinmest wordt samengesteld op maat van de kleine tuinier. Hij bevat een gebalanceerde mengeling van verschillende natuurlijke voedingsstoffen waarop de meeste groenten en fruit goed gedijen. Deze bemesting is daarom ideaal voor wie nog niet zo veel ervaring heeft in het telen van groenten en fruit.

liquid-fertilizer-organic-for-vegetables

Je hoeft zelf niet te veel na te denken over de samenstelling van de mest: met moestuinmest weet je zeker dat bijna alle bekende groenten en fruit de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om grote en gezonde planten te worden. Wanneer je moestuinmest gebruikt hoef je je niet vaak zorgen te maken om de bemesting van je tuin. Eens om de 4 tot 6 maanden de grond bemesten is voldoende, omdat de voedingsstoffen in de mest maar langzaam worden opgenomen in de grond en door de planten.